SOS εκπέμπουν οι καρκινοπαθείς της Θεσσαλονίκης

SOS εκπέμπουν οι καρκινοπαθείς της Θεσσαλονίκης

Αρ. Πρωτ. 1806/22.11.2011  

Προς Υπουργό:

- Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Οργή και αγανάκτηση διακατέχει τους καρκινοπαθείς της Θεσσαλονίκης, μετά την τεράστια κωλυσιεργία που παρατηρείται, αναφορικά με τη λειτουργία του ξενώνα καρκινοπαθών στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Οι καρκινοπαθείς είναι έντονα δυσαρεστημένοι και αναστατωμένοι με την κωλυσιεργία αυτή, αλλά και προβληματισμένοι, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η λειτουργία του ξενώνα ανετέθη στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο, τη δεδομένη κακή οικονομική περίοδο. Οι ίδιοι προτείνουν τα έξοδα λειτουργίας του ξενώνα να παρέχονται από τα χρήματα που συγκεντρώνει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, από τον έρανο που πραγματοποιεί ή από ενισχύσεις συμπολιτών μας.

Οι καρκινοπαθείς δεν παρακαλούν. Το μόνο που ζητούν είναι τη λειτουργία του ξενώνα, διότι ενώ μπορεί να λειτουργήσει με ελάχιστα έξοδα, υπάρχουν παραδείγματα ασθενών που νοσηλεύονται σε ιδιωτικές κλινικές με οικονομική επιβάρυνση των ήδη επιβαρυμένων ασφαλιστικών ταμείων. Η λειτουργία του ξενώνα απαιτεί ελάχιστο προσωπικό και μάλιστα όχι ιατρικό και νοσηλευτικό. Οφείλει επιτέλους το αρμόδιο Υπουργείο να ενεργήσει άμεσα και να θέσει σε λειτουργία τον ξενώνα καρκινοπαθών στην Πυλαία.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προτίθεται η  ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να προβεί στην άμεση λειτουργία του ξενώνα καρκινοπαθών στην Πυλαία Θεσσαλονίκης και με ποιο χρονοδιάγραμμα;

Απάντηση Υπουργείου